Descoperă Bucureștiul de acasă

Descoperă Bucureștiul de acasă

Desigur, nu se poate spune că ai “vizitat” un oraș în adevăratul sens al cuvântului, dacă nu ai călătorit acolo pentru a-i înțelege mai bine cultura și oamenii, rămânând în același timp cu amintiri unice.

Cu toate acestea, dacă o pandemie globală nu ți-a permis să îți onorezi călătoria în București, poți totuși să te familiarizezi cu personalitatea orașului și de la tine de acasă. Se poate spune că multe activități sunt într-adevăr departe, însă, în același timp, n-au fost niciodată mai aproape!

În articolul de față am adunat o listă cu lucrurile pe care le-ai fi putut face în timpul vizitei în București, dar pe care le poți încerca chiar acum, din confortul canapelei!

Muzee – tururi 360 prin încăperile muzeului, prin care vei putea admira diverse exponate (cum ar fi picturi, machete, icoane, sculpturi, statui, obiecte și haine tradiționale), precum și arhitectura unor clădiri cu o istorie bogată. Nu trebuie decât să dai click pe unul dintre link-urile de mai jos și să urmărești instrucțiunile care vor apărea pe ecran.

Muzeul Țăranului Român

Muzeul Băncii Naționale a României

Muzeul Național de Artă al României:

Muzeul Municipiului București

Muzeul Național de Istorie a României

 

Teatru – mai multe teatre au devenit mai active în mediul online, însă următoarele trei și-au asumat oferirea unui program structurat, prin care vor fi difuzate live piese de teatru din propriile arhive. Cu ajutorul link-urilor de mai jos vei afla programul pieselor și platforma pe care acestea vor fi disponibile.

Teatrul Național București

Teatrul Bulandra

Teatrul unteatru

 

Operă – Opera Națională București pune la dispoziția fanilor spectacole cunoscute pe plan internațional, dar și o parte dintre cele mai populare spectacole ale autorilor români. Acestea pot fi vizionate online, urmărind programul și instrucțiunile de pe site-ul oficial de mai jos.

Opera Națională București

 

Tururi virtuale ghidate (contra cost) – Fundația Calea Victoriei este o instituție culturală independentă care organizează diferite activități, printre care și tururi ghidate prin capitală. Aceștia s-au adaptat contextului actual și propun două tururi virtuale ghidate prin două dintre cele mai spectaculoase și circulate zone ale Bucureștiului.

Calea Victoriei

Dorobanți

 

Acum că ai “gustat” din câteva dintre cele mai populare atracții turistice ale orașului, este bine să știi că acestea nu au fost decât “aperitivul”! Te așteptăm în persoană la New Era Hotel pentru a te bucura de întregul “festin” al Bucureștiului – dar până atunci te invităm să faci și turul virtual al hotelului nostru!