Solstițiu de București

Anul acesta, în data de 21 iunie, soarele se va ridica la înălțimea maximă deasupra orizontului, ceea ce înseamnă că va străluci mai mult pe cer, iar noaptea va fi mai scurtă. Acest fenomen marchează solstițiul de vară și, implicit, cea mai lungă zi din an. Pentru a ne bucura din plin de această ocazie, ți-am pregătit câteva propuneri cu unele dintre cele mai frumoase locuri din București. Situația actuală ne determină să fim mai vigilenți și grijulii, așa că ne-am gândit la câteva activități mai sigure, dar și la câteva atracții de care ne putem bucura în aer liber.

Multe dintre evenimentele ce urmau să aibă loc în această vară în oraș au fost reprogramate, de aceea, pentru a nu ne pierde entuziasmul și dorința de a ne umple timpul cu activități care ne fac plăcere, avem pentru tine câteva obiective remarcabile, numai bune de vizitat.

Bucureștiul are o mulțime de lucruri frumoase de oferit, de la clădiri vechi, încărcate cu istorie și șarm, străzi pline de farmec și culoare la parcuri și spații verzi pentru momentele în care îți dorești să fii mai aproape de natură. Oricât de mult l-ai cutreierat de-a lungul timpului, mereu mai sunt locuri sau povești noi de descoperit, iar acum, după o lungă perioadă în care nu ne-am putut bucura de minunățiile orașului, a venit momentul să îl redescoperim.

Fie că ești localnic sau turist, Parcul Cișmigiu este un loc de care nu te plictisești niciodată, iar câteva ore petrecute printre copacii vechi din Grădina Cișmigiu sau o plimbare cu barca pe lac sunt perfecte dacă ai nevoie de puțină liniște, relaxare și confort. O simplă plimbare de 10 minute de la New Era Hotel și ai ajuns!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Larisa Apostol (@larisawanderlust) on

Atunci când îți propui să iei la pas Bucureștiul, Calea Victoriei, cea mai cunoscută stradă a orașului, este unul dintre locurile ce nu trebuie ratate. Încărcată de povești și istorie, aici se împletesc vechiul și noul orașului, iar obiectivele turistice te așteaptă la fiecare pas. Una dintre cele mai somptuoase clădiri este Ateneul Român, iar arhitectura acestuia te lasă fără cuvinte.

Cu toate astea, plimbările provoacă foame. Și sete. Dacă dorești să faci o scurtă oprire pentru ceva de mâncare sau dacă pur și simplu ai nevoie de o pauză  pentru a bea ceva la umbră, ai multe opțiuni din care poți alege.

Grădina Eden sau Green Hours Jazz Cafe au la dispoziție terase spațioase unde poți savura o masă gustoasă sau poți bea ceva în deplină siguranță, toate acestea alături de o muzică liniștită pe fundal. The Embassy oferă de asemenea un spațiu exterior și un meniu internațional din care poți alege. Dacă ai alături de tine câțiva prieteni și decideți să jucați boardgames, Journey Pub și Lente (Dionisie Lupu) sunt locurile perfecte!

Dacă dorești să îți pui în practică abilitățile artistice, Acuarela sau Ceramic Cafe îți oferă posibilitatea de a fi următorul mare pictor al Bucureștiului.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by alex ion (@nagy_alex) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by alex ion (@nagy_alex) on

În apropiere de Calea Victoriei este și Piața Romană, un alt loc ce păstrează dovezi ale timpului și întâmplărilor din trecut, dar și arhitectura și șarmul vechiului București. În jurul Pieței Romane există o mulțime de străduțe pe care să poți rătăci ore în șir, admirând cu mult entuziasm fiecare colț de stradă. Arthur Verona este una dintre aceste străduțe care spune diverse povești prin desenele și culorile de pe zidurile sale, iar în doar câteva minute petrecute aici poți obține cele mai instagrambile fotografii. În zonă poți găsi Cafe Verona, în spatele librăriei Cărturești; poți savura o limonadă sau un ceai cu gheață delicios și poți explora universul cărților.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ana (@fxrnvxh) on

Situat pe malul Lacului Herăstrău, Parcul Regele Mihai I (fostul Parc Herăstrău) este un loc perfect pentru a petrece o după-amiază de vară printre sutele de arbori vechi sau pentru o plimbare cu bicicleta. Tot aici, în interiorul parcului, se află și Muzeul Satului, un loc unde vizitatorii au ocazia să descopere case și construcții din diferite zone etnografice ale României, toate amplasate într-un „sat” în inima Bucureștiului. Asemenea străzii Alba Iulia din Timișoara, acoperită de umbrele colorate, Roaba de Cultură din Herăstrău oferă un loc drăguț pentru a te relaxa la umbră și a te bucura de briza verii. În aceeași zonă regăsești și Berăria H, cea mai are din Europa. Poți ajunge ușor în zonă de la New Era Hotel, fie pe bicicletă, pe Calea Victoriei/ Bulevardul Kiseleff sau cu metroul, de la Piața Unirii 2 (aflată la 500 m de hotel).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @romania2explore on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 안나 🌸 (@ohmelomaniac) on

Centrul istoric al Bucureștiului este una dintre principalele atracții ale turiștilor, dar poate fi un loc atractiv și pentru cei ce locuiesc aici. Deși în această perioadă nu te poți bucura în totalitate de restaurantele și localurile pentru care este renumit centrul vechi al orașului, locul este potrivit pentru o plimbare târzie printre clădirile istorice, ascultând melodiile interpreților stradali. Poți găsi multe terase în centrul vechi; una dintre ele, ce merită menționată, este Hanul lui Manuc, cu o grădină frumoasă și un meniu tradițional gustos.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Travelling Capture (@travellingcapture) on

Tot în centrul vechi al orașului suntem și noi, iar dacă ești în trecere prin București, hoinărind printre obiectivele turistice, te așteptăm să ne faci o vizită. Poți face o rezervare, sau pentru mai multe informații despre serviciile New Era Hotel, te așteptăm pe platformele noastre sociale. Abia așteptăm să fii oaspetele nostru!

Vizitează-ne și pe Facebook sau Instagram / You can also visit us on our social platforms:

https://www.facebook.com/newerahotelbucharest/

https://www.instagram.com/newerahotel/?hl=ro