Cele mai bune vinuri românești

Februarie – luna în care săgețile lui Cupidon zboară prin cer și parfumul de trandafiri e pretutindeni în aer. Considerată deja luna îndrăgostiților pe tot globul, în România se mai adaugă și Dragobetele, pe care multe cupluri încă o sărbătoresc. Pe noi luna februarie ne-a dus cu gândul la cinele romantice și momentele tandre petrecute la un pahar cu vin alături de cei dragi, motiv pentru care ne-am decis să scriem un articol despre cele mai bune vinuri românești.

Și când vine vorba despre vinuri, poziția geografică a României se dovedește a fi un mare avantaj: latitudinea coincide cu latitudinea celor mai renumite zone în care sunt crescute soiurile de struguri celebre din Franța, solul și clima prezintă condiții ideale pentru creșterea strugurilor, iar toamna este lungă și blândă (ceea ce ajută concentrarea aromei acestora).

La noi în țară vei găsi atât soiuri internaționale (precum Chardonnay, Pinot Grigio, Sauvignon Blanc sau Merlot, Cabernet, Syrah, Pinot Noir), cât și soiuri locale (cum ar fi Feteasca, Tămâioasa Românească sau Feteasca Neagră). Dar gata cu vorba, haide să trecem la vinurile pe care îți recomandăm să le încerci!

 

1. Tămâioasa Românească (Cotnari) – Vin alb

Clasat în topul celor mai bune 2% vinuri din lume, numele “Tămâioasa Românească” (sau Muscata Românească, rudă a unuia dintre cele mai vechi soiuri de struguri din lume – Muscat Blanc à Petit Grains) provine de la termenul tămâie, care denotă aromele de mandarină, salcâm, portocală și caisă. Acest vin este perfect pentru un desert, acesta nefiind mult prea dulce.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Silvia (@cincin1013) on

2. Fetească Neagră (7Arts) – Vin roșu

Provenind din Dealurile Olteniei, Feteasca Neagră de la 7Arts este încă “tânără”, însă într-o evoluție constantă. Românii, dar și străinii în vizită, apreciază acest vin pentru aroma de fructe închise la culoare, prune și notele de stejar.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 7ARTS Winery (@7artswinery) on

3. Roze (Sole de Recas) – Vin roze

Când vine vorba despre Roze de la Sole de Recaș, un lucru este cert: aroma fructoasă și fresh va cuceri orice inimă (sau papile gustative). Petale de trandafir, cireșe, lemn dulce, căpșuni, zmeruă …te vom lăsa pe tine să-i descoperi toate aromele și notele! Acesta este un vinul perfect din care să sorbi cât admiri o priveliște (cum ar fi apusul în Centrul Vechi, de pe terasa New Era Hotel).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cramele Recas Romania (@cramelerecasro) on

4. Brizza (Domeniul Vladoi) – Vin spumant

Brizza de la Domeniul Vlădoi este unul dintre cele mai apreciate vinuri ale Murfatlar (regiune situată în sud – estul țării) și o alegere excelentă pentru mese ușoare, cu carne albă și salată. Culoarea vinului merită o “degustare vizuală” specială, iar aroma dulce și fructoasă va obține cu siguranță un loc în topul tău personal al celor mai bune vinuri!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Familia Vladoi (@familiavladoi) on

 

Dacă ți-am făcut poftă sau te-am făcut să te gândești la cineva alături de care vrei să bei o sticlă de vin bun, așteptăm să ne spui părerea ta în comentarii! Iar când ești la New Era Hotel și nu știi unde poți găsi vinurile de mai sus, personalul nostru de la recepție de poate îndruma către un magazin de specialitate sau un restaurant cu o selecție largă din care să poți alege!