Cum să îți programezi călătoria

Este binecunoscut faptul că viața poate aduce cu sine întâmplări neașteptate care ne vor ruina planurile inițiale – dar măcar putem răspunde cu stoicism și să acceptăm lucrurile care se întâmplă :). În plus, mai poți face câteva lucruri pentru a minimiza situațiile neplăcute și chiar pentru a evita costuri suplimentare.

Așa că, eveniment neprevăzut, planuri schimbate din senin, pură spontaneitate sau virus global, oricare ar fi motivul, New Era Hotel îți vine în ajutor! Mai jos vei găsi recomandări și sfaturi pe care le poți urma pentru a-ți programa călătoria astfel încât să reduci la minim costurile și timpul pierdut.

Schimbă data rezervării (dacă ai deja o rezervare)

În majoritatea cazurilor, un eveniment neprevăzut îți poate modifica planurile, însă nu înseamnă că trebuie să le și anuleze. Desigur, probabil vei fi nevoit să amâni călătoria, dar te poți gândi din timp la o altă perioadă potrivită pentru tine.

Un avantaj al acestei opțiuni este că multe agenții de turism și hoteluri oferă posibilitatea de a schimba data rezervării – încercând totodată ca acest serviciu să coste cât mai puțin.

Spre exemplu, la New Era Hotel îți oferim posibilitatea de a schimba perioada șederii chiar dacă rezervarea ta este una de tip prepaid care nu permite nicio modificare (Prepaid NonRefundable). Noi înțelegem posibilele situații neprevăzute, de forță majoră, și răspundem în mod flexibil. Poți modifica fără niciun cost suplimentar rezervarea inițială pentru un alt sejur până la sfârșitul anului 2020.

Cere returnarea banilor

Fie că e vorba despre o vacanță prelungită, un city break, o escapadă de weekend sau de o călătorie de afaceri, dacă încă nu știi cu siguranță când vei fi disponibil pentru a călători din nou sau pur și simplu ai nevoie de timp pentru a te gândi mai bine, poți chiar să ceri returnarea banilor (atât în cazul hotelurilor, cât și în cazul biletelor de avion).

În funcție de tipul rezervării și de politică de anulare a hotelului la care ai făcut rezervarea, returnarea sumei plătite poate fi gratuită sau contra cost. În acest sens, îți recomandăm să fii mereu atent la serviciile incluse în rezervare și să încerci să alegi pe cât posibil opțiunea de anulare gratuită. New Era Hotel oferă clienților această opțiune, ceea ce înseamnă că putem returna fără nicio penalitate suma percepută pentru contravaloarea sejurului.

Caută oferte viitoare

Dacă tot îți schimbi planurile, de ce să nu profiți de șansa de a găsi o nouă ofertă atractivă? Poți căuta promoții pentru alte perioade de timp, care să se potrivească nevoilor tale.

La New Era Hotel actualizăm constant ofertele noastre (atât cele de tip last minute, cât și cele de tip early bird aferente sezonului următor) așa că fii cu ochii pe pagina principală pentru cele mai avantajoase promoții!

Recomandare: în cazul în care nu ești sigur dacă vei putea onora rezervarea în funcție de situația existentă (posibila anulare a variantelor de transport disponibile, situația economică prezintă schimbări majore, condițiile meteo impun măsuri restrictive etc.) poți alege un tarif flexibil.

Majoritatea hotelurilor folosesc „tariful flexibil” – prețul este în general mai mare comparativ cu majoritatea ofertelor, însă îți oferă posibilitatea de anula/ modifica rezervarea cu minim 24-48 ore înainte fără nicio penalizare.

Ia în considerare și alte detalii

Probabil ți-ai dat seama deja că la New Era Hotel depunem tot efortul pentru a-ți oferi cele mai bune servicii, inclusiv când vine vorba de schimbări neprevăzute de plan – dar considerăm util să iei în considerare și alte detalii importante.

Spre exemplu, vei fi nevoit să schimbi și data biletului de avion, care se poate să reprezinte un cost suplimentar (din nou, în funcție de opțiunile alese și compania cu care călătorești). În plus, îți recomandăm să verifici din nou perioada de valabilitate a documentelor (cum ar fi pașaportul sau cartea de identitate) și opțiunile de călătorie pentru serviciile telefonice sau bancare.

Până la urmă, reprogramarea vacanței sau călătoriei de business înseamnă reluarea organizării tuturor aspectelor, printre care se numără și exemplele de mai sus.

Informații speciale în contextul COVID-19

După cum știi deja, pandemia coronavirusului a afectat destul de puternic călătoriile la nivel global. Din fericire, comunitatea business-urilor ce oferă servicii de traveling au făcut tot posibilul pentru a-și ajuta clienții în această perioadă.

Pe lângă operațiunile standard de igienizare riguroasă a spațiilor de cazare și a spațiilor publice, am adoptat toate măsurile de siguranță și prevenție recomandate de Ministerul Sănătății, oferind de asemenea returnarea gratuită a banilor pentru rezervările din această perioadă. Ne dorim să fii în siguranță și mulțumit de serviciile noastre, așa că îți stăm cu drag la dispoziție cu informații și actualizări dacă vrei să ne pui o întrebare 🙂