Descoperă 5 locuri #instagramabile în București
Pozele sunt o parte esențială a călătoriei, amintindu-ți de momentele frumoase, de oamenii noi pe care îi cunoști și toate noile locuri descoperite – timpul zboară, dar pozele rămân și prin ele și amintirile. Fotograf profesionist sau doar fan înrăit de social media, unele amintiri pe care le vei captura cu obiectivul camerei tale foto vor ajunge pe Instagram, locul unde se întâlnesc absolut toate pozele cool.
Iar cum unul dintre obiectivele noastre este să te ajutăm să descoperi cât mai mult cu putință în timpul şederii tale în București, iată mai jos sugestiile noastre referitoare la cele 5 locuri de neratat pentru profilul tău de Instagram – testate de noi!
Cheiul Dâmboviței
Cel mai mare râu care trece prin București, este și una dintre cele mai bune locații din centrul orașului pentru poze de Instagram. Chiar dacă râul în sine fură privirile trecătorilor, nimic nu se compară cu priveliștea de pe unul dintre podurile de peste acesta! Iar cu puțin noroc, vei putea vedea rațe, porumbei, chiar și pescăruși!
De asemenea, pe malul Dâmboviței vei vedea mulți pescari – nu neapărat profesioniști, ci doar vârstnici cărora le place să-și petreacă timpul lângă apă, făcând ceva liniștitor. Acești oameni sunt de neratat în București, deoarece fac parte până la urmă din identitatea orașului.
View this post on Instagram
Biserica Kretzulescu
Biserica Kretzulescu este o biserică ortodoxă situată în apropierea centrului orașului, construită între anii 1720-1722. Biserica este o emblemă arhitecturală care a fost foarte aproape de a fi distrusă de mai multe ori în decursul anilor – ceea ce ne aduce aminte să ne bucurăm de ce avem, până să dispară.
Biserica a supraviețuit atât impactului celor mai puternice două cutremure din secolul XX, cât și presiunii de a fi demolată, din timpul conducerii regimului comunist. Deși a fost cât pe ce să fie distrusă complet de mai multe ori, biserica este în continuare deschisă publicului – o vei găsi pe Calea Victoriei.
Image by Diego Delso, CC BY-SA 4.0, Link
Sediul Uniunii Arhitecților din România
Sediul Uniunii Arhitecților din România sau “Clădirea Cyborg” este una dintre cele mai bizare clădiri din România. Monument istoric la bază, transformat în clădire modernă ce se înalță către cer, îți garantăm că acest mix de cărămidă și sticlă va fi un material bun pentru feed-ul tău de social media.
Povestea din spatele design-ului a pornit de la un incendiu care a cuprins vechea clădire, distrusă astfel parțial. Fiind un monument istoric, fapt ce făcea demolarea clădirii interzisă prin lege, arhitecții au luat decizia de a construi ceva care să reprezinte tendințele prezentului, în timp ce păstrează de asemenea povestea trecutului.
View this post on Instagram
Biblioteca Centrală Universitară
Îți propunem o mică lecţie de istorie, pentru a putea înțelege mai bine ce înseamnă Biblioteca Centrală Universitară pentru români și ce însemnătate are ca monument în București. Statuia ecvestră îl înfățișează pe Regele Carol I al României, unul din cele mai importante nume în istoria țării.
El a achiziționat terenul pe care a fost ridicată ulterior biblioteca, după design-ul realizat de arhitectul francez Paul Gottereau. Asta încadrează Biblioteca Centrală Universitară în rândul clădirilor care îi oferă orașului celebra etichetă de „Micul Paris”. Acum vei înțelege și povestea din spatele pozelor pe care le faci și poate chiar vei găsi noi #hashtag-uri cu temă istorică.
Image By Nicubunu – Own work, CC BY-SA 3.0, Link
Ateneul Român
Nu trebuie să fii un iubitor al muzicii clasice pentru a aprecia unul dintre cele mai populare atracții turistice din București: Ateneul Român! Stilul este inspirat din era neoclasică, având totodată câteva influențe romantice. Spațiul exterior se deschide într-un parc cochet care găzduiește statuia lui Mihai Eminescu, cel mai mare poet român.
Pe interiorul peretelui circular al Ateneului, o frescă pictată spune povestea României încă din primele secole, de la cucerirea Daciei de către Imperiul Roman, până la formarea României Mari, la sfârșitul Primului Război Mondial.
Și dacă tot faci story-uri pentru contul tău în zonă, poze faine poți face și pe Strada Benjamin Franklin, chiar în spatele Ateneului!
View this post on Instagram
View this post on Instagram
Marele plus al acestor locații este că le vei găsi în zona centrală a orașului, așa că le poți vizita oricând ieși la o plimbare! Și dacă îți ies bine pozele în locurile despre care am povestit mai sus, nu ezita să ne dai și tag în poză, fiindcă vom fi tare bucuroși să vedem că ți-au plăcut recomandările noastre. 🙂