Trasee de alergat în București

Dacă vii în București în vacanță sau cu afaceri, nu te împiedică nimic să îți continui rutina de alergat. Alergarea în București este chiar o delectare peisagistică în fiecare anotimp – ceea ce înseamnă că te poți bucura de priveliștile orașului și să îți pui “suflul la încercare” în același timp!

Fie că preferi să te cufunzi în natură ori să descoperi peisaje urbane în timpul alergării, Bucureștiul le oferă pe ambele! Acesta este și unul dintre motivele pentru care orașul se bucură de un număr mare de alergători amatori și profesioniști deopotrivă.

Comunitatea locală de alergători este foarte prietenoasă și activă, lucruri pe care cel mai probabil le-ai remarcat și tu dacă ai alergat la Bucharest International Marathon sau Bucharest International Half-Marathon. Dacă nu, aruncă un ochi pe link-uri și eliberează-ți programul în zilele respective, iar noi îți garantăm că nu vei regreta.

Până atunci, ți-am pregătit mai jos câteva rute de alergat grozave prin București. Dacă vei fi clientul nostru, te vei bucura să afli că toate sunt la doar câțiva pași distanță (în ritm alergător, desigur 🙂 sau cu legătură directă de la New Era Hotel!

Pe locuri, fiți gata, start!

 

1. Centrul Vechi

Cu siguranță ai auzit de latura “petrecăreață” a Centrului Vechi al Bucureștiului, însă s-ar putea să nu te fi gândit că poate fi locul ideal pentru o alergare matinală. Petrecerile, restaurantele și barurile sunt închise, așa că poți alerga în liniște – sau pe ritmul muzicii din căști!

Ora startului depinde de tine și dacă preferi să alergi înainte sau după micul dejun – oricum ar fi, ține minte că la noi vei găsi preparate diverse și hrănitoare, care să îți dea energia necesară!

 

Traseul începe chiar la ieșirea din New Era Hotel pe Strada Șelari, de unde trebuie să o iei către Piața Sfântul Anton. Acolo vei găsi și Hanul lui Manuc, al cărui arhitectură îți va atrage cu siguranță privirea.

Apoi mergi pe Strada Franceză, unde vei putea vedea Curtea Veche cât nu este aglomerată – știi doar că cine se trezește de dimineață ajunge departe :). La capăt vei ieși în Calea Victoriei, o zonă romantică plină de priveliști arhitecturale minunate.

Sediul central CEC
De la Diego Delso, CC BY-SA 4.0, Link

 

2. Parcul Cișmigiu

Că tot veni vorba de locuri romantice, probabil nu vei găsi o destinație mai potrivită decât Parcul Cișmigiu: aici vei găsi localnici care joacă șah la mese din piatră, vei vedea lebede și rățuște pe lac și te vei putea plimba printre copaci seculari.

Pardon, vei putea alerga printre copaci seculari. Pentru că articolul este despre trasee de alergat 🙂 Spre exemplu, vei mai putea alerga pe podul de mai jos:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Răzvan (@holdenq) on

Sau imaginează-ți următorul scenariu: tu pe un drum în mijlocul naturii, păsările ciripesc în primele raze de soare. Știm că ai vrea să te oprești să admiri peisajele, dar recomandarea noastră este să continui antrenamentul!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ciprian Bumbeneci Photography (@ciprian_bumbeneci) on

 

3. Parcul Herăstrău (Parcul Regele Mihai I)

Acesta este unul dintre cele mai populare locuri de alergat din București, așa că pregătește-te să le faci cu mâna și altor alergători pe traseu.

De la New Era Hotel poți merge 5 minute (sau alerga 2 minute) până la stația de metrou Piața Unirii. De aici ai legătură directă la stația Aviatorilor, care este chiar la intrarea în parc.

Cât ești aici, nu uita de Arcul de Triumf, Grădina Japoneză și fântânile din parc.

Parcul Herăstrău.jpg
By Goldmund100Own work, CC BY-SA 3.0, Link

A black swan on Herăstrău Lake (5676919263).jpg
By Alexandru Panoiu from Bucharest, Romania – A black swan on Herăstrău Lake, CC BY 2.0, Link

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adriana Dumitrof (@adriana.dumitrof) on

Cei mai mulți aleg să alerge în jurul lacului, ceea ce înseamnă un traseu de 7K. Cea mai bună parte? Aproape tot traseul este pe marginea lacului, ceea ce înseamnă că vei fi acompaniat de rațe, lebede sau pescăruși!

4. Râul Dâmbovița

Gata de un traseu lung, dar satisfăcător? Dacă vrei o provocare în București, probabil aceasta este cea mai bună opțiune pentru tine.

De la New Era Hotel te îndrepți către Splaiul Unirii – imediat ce ieși din Centrul Vechi vei vedea bulevardul străbătut de Râul Dâmbovița. N-ai cum să îl ratezi!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by George Cristea (@geo_cristea) on

Asta este zona de start. Poți începe pe partea opusă cu Magazinul Unirea, iar dacă mergi pe trotuar te așteaptă 10K de alergat – doar dus. Zona noastră preferată de pe traseu este porțiunea dintre Biserica Bucur Ciobanul și Parcul Eroilor.

 

5. Parcurile Tineretului și Carol

Foarte aproape de Piața Unirii, parcurile Tineretului și Carol sunt foarte populare datorită poziționării centrale.

Parcul Tineretului este spectaculos și are piste de alergat marcate pe alei. Parcul Carol este chiar și mai splendid pe timp de toamnă, când frunzele își schimbă culorile și foșnesc sub adidași. Poți combina ambele parcuri într-o singură alergare de 6K.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mihai Florin (@promyke) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Liliana🦋 (@liliana.lili.10) on

Totodată, aici vei avea și cele mai multe diferențe de altitudine pentru o extra provocare. Doar ai grijă la genunchi, OK? 🙂

 

6. Traseu bonus pe timpul stării de alertă

Pandemia are și avantajele ei: în timpul stării de alertă în București, o mare parte din centrul orașului va putea fi circulat doar de pietoni (și, desigur, alergători, indiferent de viteza acestora) în weekenduri.

Asta înseamnă că vei putea alerga prin unele dintre cele mai frumoase zone ale capitalei fără să porți grija traficului sau gălăgia generată de acesta.

Îți recomandăm să alergi pe Bulevardul Unirii (la capătul căruia vei vedea și Palatul Parlamentului), urmat de Calea Victoriei (despre care am scris și mai sus) – ambele fiind chiar lângă New Era Hotel!

Sau, dacă vrei să bifezi mai multe atracții turistice într-o singură alergare, te poți aventura pe Calea Victoriei până la Piața Amzei; pe drum vei vedea Biserica Kretzulescu, Piața Revoluției, Muzeul Național de Artă, Biblioteca Universitară Carol I și Ateneul Român!

O parte dintre aceste destinații pur și simplu cer să apară pe profilul tău de Instagram, așa că poți afla mai multe citind un alt articol de pe blogul nostru: Descoperă 5 locuri #instagramabile în București.

 

Acestea sunt recomandările noastre pentru cele mai bune locuri de alergat în București. Ai vreunul favorit? Le-ai pus deja la încercare? Spune-ne părerea ta în comentarii! 🙂

Dacă vei sta la New Era Hotel, nu ezita să întrebi personalul prietenos despre cele mai bune locuri de alergat din oraș, indiferent de anotimp. Cunoaștem câteva trasee ideale și pe timp de iarnă! Aruncă o privire pe site-ul nostru și permite-ne să te găzduim așa cum se cuvine!